14 dage tilbage

feb
02

Så kom det! Den 15. januar modtog jeg mit længe ventede pas med visum og den forseglede kuvert fra ambassaden. Sikke dog en kæmpe lettelse endelig at have det i hånden! Nu er det ikke længere et spørgsmål om hvornår andre synes tingene skal ske, men hvornår vi selv kan få det til at ske – i det mindste i en periode. Så siden pakken kom, har jeg haft travlt med at få alt til at falde på plads før afrejse, som bliver den 16. februar. Der er altså nu kun små 14 dage til jeg flytter sammen med min forlovede på den anden side af kloden, hvor er det dog vildt at tænke på.

Når jeg lander derovre, er en af de lidt sværere regler at acceptere dog, at jeg ikke bare lige sådan kan rejse ud igen. Hvis der nu pludseligt skulle ske noget med familien her, er det ikke rart at stå fanget derovre. At få afsluttet alt med min lejlighed i Århus snarest, ville da også være rart, så vi kan slippe for den ekstra udgift. Men der er nogle specifikke regler omkring mit K-1 visum og det at skifte status i USA.

Adjustment of Status (forkortes AOS), er den immigrations-proces jeg skal igennem for at få permanent opholdstilladelse og dermed Green Card, mens jeg er USA. Dette kan normalt tage op mod et år.

Mit K-1 visum kan bruges én gang, altså én indrejse i USA af maksimalt 90 dages varighed. Med et gyldigt K-1 visum har jeg lov til at søge om AOS, hvis følgende er overholdt:

1. Ansøgeren er blevet gift inden for de 90 dage.
2. Ansøgeren opholder sig i USA.
3. Ansøgerens sidste indrejse i USA var på et K-1 visum.

En igangværende ansøgning om opholdstilladelse bliver betragtet som annuleret og afvist, hvis ansøgeren forlader USA under behandlingen af denne.

Det er dog muligt at søge noget kaldet Advanced Parole (AP), som er en tilladelse til at rejse ind i USA igen mens AOS behandles. Denne Advanced Parole tager ca. 3-5 måneder at få. Modtager man den, og bruger den, er det dog på ingen måde en garanti for man kommer ind i USA igen. Derudover bliver begge ægtefæller på et tidspunkt indkaldt til et interview i USA, og det er et krav at begge møder op på den givne dato, ellers afvises AOS ansøgningen med det samme (og så kan den udenlandske ægtefælle selvfølgelig ikke længere være i USA på lovlig vis). Det er altså noget risikabelt at rejse ud, med mindre det er stensikkert at nogle dagligt tjekker postkassen i USA og at man kan smide alt man har i hænderne for at rejse retur til interview.

Skrevet af - Tags: , , , , , , , ,

Kommentarer:
  1. Hej så er der en skarp nedtælling i gang. Knus mor

    Skrevet af Kirsten den 3 februar, 2014.

  2. Hej igen. Har du evt facebook??? Ville gerne spørge dig om nogen ting ang k1 visa.
    Mvh Carina Pfeiffer

    Skrevet af Carina Pfeiffer den 22 juli, 2014.

Tilføj en kommentar: