Flere tuber creme senere

aug
28

Åh ja, gid jeg efter den overskrift nu kunne skrive “er jeg fri for helvedes-udslættet!”. Tvært imod, men kan jo lige så godt fortsætte historien hvor jeg slap sidst.

Efter at være kommet hjem fra lægen med en diagnose på Guttat Psoriasis, var behandlingen simpel: Hold huden fugtig med fed creme, fortsæt antihistaminer og brug binyrebarkhormon salve 3-4 gange dagligt (i mit tilfælde Betnovat) og trap løbende ud efter ca. 3 uger.
Det gjorde jeg så, men mit udslæt bredte sig i stor stil og kløede mere og mere. I dagene efter det lægebesøg gik det fra de mindre knopper og plamager på størrelse med en ært (se evt. billeder i forrige indlæg) til at “vokse sammen” til et tættere lag, hvor min mave var hårdest ramt. I løbet af søndagen var jeg ved at blive små-sindsyg, specielt da jeg kun kunne sove 1.5 til 2 timer af gangen og vågne op til ganske ulidelig kløe fra top til tå. Jeg ville derfor forbi lægen igen den mandag og samtidig brokke mig lidt over at jeg skal vente 4-12 uger på venteliste til hudlæge i øjeblikket.

Denne gang havde min egen læge en tid samme dag og eftersom udslættet havde ændret så meget karakter og intet hjalp, mente hun ikke længere at det kunne være Guttat Psoriasis eller nogen form for psoriasis. I stedet var hendes bedste bud Fransk Rosen, en type udslæt man ikke rigtig kender årsagen til og som ikke kan behandles væk. Det forsvinder af sig selv i løbet af et par måneder og har man en version med kløe, kan det forsøges lindret med f.eks. binyrebarkhormoncreme.

Det var altsammen fint, hellere Fransk Rosen end Psoriasis uden tvivl, der var bare ét problem. Min første behandling stod på at holde huden fugtig, min nye behandling var: Undgå brusebade, sæbe, parfume på huden og generalt fugt/varme/sved, ingen cremer (slet ikke de fede af slagsen, kun binyrebarkhormoncremen hvis kløen fortsat var meget generende) og bare generalt hold huden så tør som muligt. Alt andet kan forværre Fransk Rosen og jeg kan kun sige at det har man ikke lyst til at gøre! Så min første tanke var selvfølgelig “Nej, nej, nej, det er bare løgn.. intet under jeg er ved at blive små-sindsyg!” og næste tanke var “Jeg har 4 dage til min operation, og jeg kan i øjeblikket ikke ligge i min seng mere end et par timer” (Tip: det går bedre på linoleums-køkkengulvet, det bliver ikke nær så varmt, men modsat føler man sig så også som en på 80 år når man skal op igen).

Ringede til afdelingen på Skejby og blev stillet videre til en sød sygeplejerske, vi aftalte at jeg skulle give hende en opdatering onsdag og evt. kunne tage ud forbi så de kunne se det og vurdere hvordan og hvorledes. Bor heldigvis meget tæt på og tog så derud. Ventetiden var lang, men vurderingen fra lægen tog 2 sekunder, operationen aflyst og jeg skal kontakte dem for ny tid når det her udslæt er helt væk. Det var både godt og ondt, jeg ville utrolig gerne bare have den operation overstået og så mange ting har været planlagt omkring den. På den anden side er operationer trælse nok at komme sig over i sig selv, så helvedes-udslættet her ville blot gøre ondt meget værre. Men overall, virkelig dårlig og irriterende timing at blive ramt af det her udslæt lige nu.

Jeg kan dog glædeligt sige at udviklingen af udslættet er gået i stå, det har været det samme siden torsdag. Bedre hvis det gad at gå den anden vej, men satser på det sker i løbet af næste uge :)

Her er de seneste billeder, nogle lidt rystede (så kan jeg lære ikke at vente til solen er gået ned, når energien ikke lige er der til at sætte lys op). Må nok også hellere advare sarte sjæle, nogle af dem ikke ligefrem er appetitlige!

Udslæt maveUdslæt maveUdslæt armUdslæt close-upUdslæt håndled

Sidst lige en hurtig opdatering om min lille Pjuske. Hun har været træt og sløv mange dage siden hendes operation, men det er nok meget naturligt med sådan en belastende krave om hovedet :) Var hos dyrlægen torsdag for at få fjernet sting og krave. Det så fint ud og hun er så småt begyndt at blive “den gamle” Pjuske jeg kender igen.

Skrevet af - Tags: , , ,

Kommentarer:
 1. Årh nej.. sidder her og læser din blog og får virkelig ondt af dig.
  Jeg har netop selv fået konstateret Fransk Rosen og kører “kun” på 10. dag.
  Jeg er SÅ glad for at jeg googlede alt hvad jeg kunne inden, jeg gik til lægen og hun gav mig ret i Fransk Rosen. Jeg arbejder, som freelance model og har måtte aflyse alle mine fremtidige fotoshoots. Jeg hader når min kæreste vil røre ved mig, for jeg føler mig SÅ ulækker.
  Vi har godt gang i foråret og solen skinner… kan man gå ud og nyde det? Nej, for folk vil glo på en med væmmelse, hvis man går sådan her ud i sommerkjole.
  Jeg føler med dig og jeg ønsker dig inderlig god bedring og held og lykke. <3

  Skrevet af Nemi den 8 maj, 2012.

 2. Hvordan gik det med udslettet
  Kan godt ligne det jeg har og skal til hudlæge med

  Skrevet af Jesper den 31 januar, 2014.

 3. Hey Jesper. Det tog omkring 1.5 måned før det var helt væk, men det var “kun” de første ca. 2 uger som var helt ulidelige med kløe. Det forsvandt hurtigst på min mave og lår, hvorimod huden på mine arme forblev lidt ru i noget tid – men derefter var der intet at se, helt tilbage til min normale hud.

  Håber hudlægen har nogle klare svar til dig. Og rigtig god bedring herfra!

  Skrevet af Heidi Kristensen den 1 februar, 2014.

Tilføj en kommentar: