K-1: Den anden del af rejsen

jan
09

Så gik turen endelig mod Stockholm den 1. januar. Ikke at jeg ligefrem så frem til mit visum interview i sig selv, men efter en december bestående af den påkrævede medical exam, indhentelse af alverdens papirer og udfyldelse af den forbandede DS-160 formular, var jeg ved at være rigtig godt træt af at vente – for at sige det mildt.

Efter en hyggelig nytårsaften her i Århus, stod den på en tidlig morgen og afsted mod Kastrup Lufthavn. Og her skal da lige lyde en stor tak til SAS, som hen over jul og nytår kørte kampagne for Eurobonus Sølv medlemmer, så vi kunne bl.a. benytte os af Fast Track sikkerhedskontrollen. Tak tak tak! For køen ved den almindelige kontrol så bestemt ikke sjov ud.

Men vi kom godt til smukke, juledekorerede Stockholm og efter en nat med få timers søvn til mig, var det tid til at blive klar. I løbet af den 10-15 minutter korte gåtur mod ambassaden blev jeg for alvor nervøs, med en irriterende kvalme oveni. Følte heldigvis at jeg, mht. dokumenter, datoer og kopier, var så godt forberedt som overhovedet muligt (billede af stakken som ambassaden skulle have denne gang ses herunder), men følelsesmæssigt var jeg nok ikke lige så godt forberedt.

Der var kun én person foran mig i immigrations-køen, så der gik ikke længe før det var min tur. Jeg stod udenfor i støvregnen, viste dem mit interview brev og blev så bedt om at gå til siden og snakke med en anden venlig gut gennem glasset. Han kunne informere mig om, at den person som skulle interviewe mig ikke var på arbejde den dag. WHAT!! Jeg troede jeg hørte helt forkert, men han ringede så ind for at høre om der var en anden til at tage over – det var der heldigvis!

Jeg kom indenfor og ned til vindue G, afleverede alle mine papirer til en sød svensk dame (som foretrak at snakke engelsk heldigvis), jeg udfyldte en kuvert med min adresse og fik klistret de kære svenske frimærker på. Så var det tid til at sidde ned blandt de 20-25 andre mennesker og vente, og vente og vente lidt længere.

Endelig blev mit navn råbt op. På den anden side af vinduet var en høj, muskuløs og ret alvorlig herre, som efter at jeg var færdig med at læse “jeg lover at fortælle sandheden”-eden op og give mine fingeraftryk, stillede ca. 7-8 spørgsmål. Pludselig blev han stille og skrev en masse på computeren, det føltes som 10 minutter, men var jo nok nærmere bare to. Mindst 1000 tanker nåede dog at fare gennem mit hovede. Herefter kiggede han bare på mig og sagde: “Your visa has been granted. It will arrive within 14 days. If you have no further questions you can leave.

Jeg forlod meget hurtigt ambassaden og gik tilbage mod hotellet, hvor Greg sad og ventede. Intet af det var sunket ind endnu, det eneste jeg tænkte var om jeg nu også hørte rigtigt, hvad klokken var og at vi skulle nå et fly. Men hvor var det bare dejligt at træde ind på hotelværelset og få et stort, langt kram!

Skrevet af - Tags: , , , ,

Kommentarer:
  1. For your K1 questions and visa process you can ask https://www.visacommunity.com.

    Skrevet af George den 3 august, 2016.

Tilføj en kommentar: