K-1: Den første del af rejsen

nov
25

Den 17. september kunne min dejlige forlovede, Greg, endelig gå på posthuset med vores færdige K-1 fiancé(e) visa ansøgning! Det er et visum som, hvis godkendt, giver den udenlanske forlovede til en amerikansk statsborger, lov til at rejse ind i USA for at blive gift indenfor 90 dage fra ankomst. Selve visummet er gyldigt i 6 måneder fra udstedelsesdatoen.

Har egentligt været noget i tvivl om hvor meget jeg ville gå i detajler med dette visum her på bloggen, for det fylder rigeligt i hverdagen i sig selv. Men hvis der er noget som fortsat er en kæmpe hjælp for os i hele denne proces, så er det den erfaring vi kan finde fra andre. Jeg er på ingen måde immigrations advokat eller kender alle svarene, men her kommer erfaringerne fra første del af vores ansøgning (I-129F pakken).

5 gode tips

Lang proces

Det er en noget langtrukken, overvældende og følelsesmæssigt opslidende proces. Man har ingen svar, ingen datoer, meget lidt at planlægge ud fra – man går bare rundt og venter. Og hvis man er bare lidt som jeg, kontrol-freak, så kommer man på noget af en test. Det påvirker også hurtigt alle samtaler man har med hinanden, de ender med at handle om formularer, dokumenter, kopier, økonomi, regler, hvem gør hvad osv., så hjælp hinanden med at holde humøret oppe og glem alt om visum nogle dage.

Få overblik
K-1 og efterfølgende AOS (Adjustment of Status/Greencard) kræver en lang række forskellige ting, sørg for at få et godt overblik over hele processen fra start. Hjemmesiden visajourney.com har været en enorm hjælp her, specielt deres K-1 tidslinie.

Vær omhyggelig
De amerikanske myndigheder har strenge krav til hvordan deres formularer udfyldes. Find altid filen med instruktioner som passer til formularen, følg den nøje. Der er specielt forskel på om noget skal være blankt, udfyldes med “None”, “N/A” eller “Unknown”. Nogle formularer skal udfyldes kun med blokbogstaver, andre ikke. Selv små fejl kan forlænge behandlingen af ansøgningen og i værste fald vil den blive afvist.

God orden
U.S. Citizenship and Immigration Services (USCIS) har nogle forskellige måder de foretrækker at papirer er sat sammen på. Derudover skal selve stakken af papirer selvfølgelig være inddelt på en fornuftig og struktureret måde.

2 kopier
Når hele pakken/ansøgningen er færdig og før den indsendes, er det uhyre vigtigt at få taget 2 kopier af det hele. En til hver. Her er vores færdige ansøgning:

Vores I-129F pakke

I-129F pakken

Første skridt af K-1 ansøgningen består af formularen I-129F, her skal vedlægges en del ting:

- Betaling
 – $340 da vi sendte ind.

- Valgfrit: G-1145
 – Mulighed for at modtage notifikationer per sms/e-mail.

- Cover Letter
 – Indholdsfortegnelse over hele pakken.

- Formular I-129F

- Formular G-325A (US statsborger)

- Formular G-325A (udenlansk statsborger)

- 1 pasfoto af hver
 – I US format, taget indenfor de sidste 30 dage. Navn bagpå med blyant.

- Dåbsattest (US statsborger)
 – Kopi af for- og bagside.

- Bevis på at eventuelle tidligere ægteskaber er afsluttet (begge)

- Letter of intent (begge)


- Bevis på at vi har set hinanden indefor de sidste 2 år
 og bevis på vedvarende forhold
Kopi af boarding passes, hotel reservertioner sammen, stempler i pas, billeder sammen og med familie, kvittering på forlovelsesring, diverse andre vigtige kvitteringer, lidt skype/chat historik, e-mails, breve, kuverter med frimærke, osv. – hvad der nu lige er som kan give USCIS et godt billede af forholdet. Undgå at overdrive!


Da vi på daværende tidspunkt havde set hinanden 8 gange, kunne vi ikke længere selv holde styr på hvor og hvornår, så vi valgte også at vedlægge en simpel tidslinje over forhold og besøg.


Husk at medbringe originalerne på alt det indsendte til interviewet, samt hvad der nu er fra mellem ansøgningen er sendt og til interviewet.

NOA1 og NOA2

Den gennemsnitlige behandlingstid for en I-129F pakke er i øjeblikket 5 måneder.

Så snart USCIS modtager pakken og åbner den, sender de første Notice of Action. Vi fik en sms den 25. september og brev i posten den 2. oktober.
Langt hurtigere end ventet modtog vi vores anden Notice of Action, men da Greg var her i Danmark imens, ved vi faktisk ikke præcist hvilken dag den landede i hans postkasse. Vores I-129F ansøgning blev dog godkendt den 21. oktober! (Dette betyder ikke at jeg er godkendt til et K-1 visum.)

Forberedelse til interview

USCIS sendte herefter pakken videre til NVC (National Visa Center) som tjekkede den endnu engang, for så at sende den videre til den amerikanske ambassade i Stockholm. Alt hvad betragtes som US immigrations visa for Norge, Danmark og Sverige er blevet samlet i Stockholm.

Her den 22. november, modtog vi så en e-mail fra ambassaden. Vi har fået en dato til mit interview, den 2. januar!! :) Og en PDF-fil med den lange liste af papirer jeg skal have med – alt dette må jeg forsøge at dække i et senere indlæg.

Det hele er gået langt hurtigere end ventet, specielt da vi regnede med at få forsinkelser pga. jul og nytår. Pudsigt nok har planen også længe været at Greg er her i Danmark til nytår, så datoen falder perfekt til at han kan komme en tur med til Stockholm. Nu håber jeg bare inderligt at jeg overlever interviewet og kan komme ud fra ambassaden med fantastiske nyheder!

Skrevet af - Tags: , , ,

Kommentarer:
  1. hej
    krydser fingre for at dit/jeres hårde arbejde bære frugt.
    knus/kram M

    Skrevet af Kirsten den 2 december, 2013.

  2. Hej. Jeg skal også til at søge om K1 visa. Hvad mener du med 2 kopier?? Er der en måde jeg kan kontakte dig på? Syns det er en snorkler process det hele. Mvh Carina

    Skrevet af Carina Pfeiffer den 22 juli, 2014.

Tilføj en kommentar: